Bambusové aktivované uhlí ve zkrášlujících produktech – pomocník v boji za krásnou pokožku

Černé uhlí, hnědé uhlí, rašelina… je čas na trochu orientální exotiky! Bambusové uhlí je v současné době velkou hvězdou trhu s kosmetikou. Jaké vlastnosti toto uhlí má a proč je to naprosto úžasný kosmetický produkt?

Již z názvu uhlí je nám jasné, z jakého zdroje pochází. Je známo, že bambus, hlavně jeho výhonky, je nesmírně ceněný v oblasti kosmetiky, jelikož má omlazující a osvěžující účinek. Funguje bambusové uhlí podobně?

INCI/Ingredience: Prášek z aktivovaného uhlí

Aktivované bambusové uhlí se vyrábí ze speciální odrůdy bambusu (MOSO). Jedná se o jednu z nejrychleji rostoucích rostlin na světě, která je obnovitelným zdrojem bambusového uhlí. Po odseknutí části bambusu tato část nesmírně rychle doroste a rostlina sama může být až 30 metrů vysoká.

Z pohledu kosmetologie je důležitým faktorem čistota bambusového uhlí a fakt, že se produkuje ve vhodném prostředí. Bambus určený pro výrobu bambusového uhlí se sklízí každých pět let a poté zuhelnatěn při 1000°C. V následujícím kroku je rozdrcen na jemný prášek.

Bambusové aktivované uhlí – kosmetické vlastnosti

Existuje důvod, proč se bambusovému uhlí někdy přezdívá černý diamant. Jeho tajemství tkví v jeho unikátní – a nesrovnatelné – schopnosti navázat na sebe množství škodlivých složek (adsorpce).

Jednoduše řečeno: bambusové aktivované uhlí na sebe “lepí” (a odstraňuje tak) všechny toxiny na naší pokožce, kterou čistí a dezinfikuje. Pomáhá také s hojením ran a pupínků (např. při akné), kdy udržuje pokožku opět čistou, hebkou a jemně rozjasněnou.

Dalším faktorem bambusového uhlí je jeho perfektní absorpce nepříjemného aroma a tělesných sekretů, při čemž nijak negativně neovlivňuje ochrannou barieru naší pokožku. Skvěle se hodí pro pokožku s často ucpanými póry, která se příliš mastí.

Jelikož zesvětluje pokožku, bambusové aktivované uhlí je ideálním produktem pro stárnoucí pokožku s viditelnými pigmentovými skvrnami. Také se hodí lidem s citlivou pokožkou, jelikož pokožku nijak nedráždí, ba naopak, pomáhá ji klidnit.

Efektivní čištění pokožky a uzavírání pórů jsou další z mnohých výhod aktivovaného bambusového uhlí. V případě, že budete produkt používat pravidelně, si můžete zajistit krásnou a hlavně čistou pokožku, která bude zbavena nečistot, pigmentových skvrn a otevřených pórů – to je účinek bambusového aktivovaného uhlí

Bambusové aktivované uhlí v kosmetických produktech

Jaký produkt obohacený o bambusové uhlí bychom si měli vybrat? Hlavní je vybrat si ty nejpřírodnější produkty. Při výběru micelární vody či obličejového krému s bambusovým uhlím je nutné projít výčet ingrediencí a zjistit, zdali produkt neobsahuje komedogenní, syntetické složky, parabeny, či alkoholy. Tyto produkty negativně ovlivňují molekuly uhlí a oslabují jejich adsorpční schopnosti.

Jaké produkty s aktivovaným bambusovým uhlím jsou ty nejefektivnější? Většinou to jsou produkty na čištění pokožky, černé masky a produkty určené pro odstranění přespřílišného mazu a vyčištění pórů. Pokud budete tyto produkty používat systematicky jednou týdně, účinky na sebe nenechají dlouho čekat.

Další skvělým řešením, vhodným pro lidi žijící ve městě, kteří bojují se znečištěním vzduchu, je nákup zvlhčovače s aktivovaným uhlím. Nejen, že tento produkt vyčistí pokožku od škodlivin a toxinů, ale také jí dodá 24 hodinový matný účinek a bude fungovat jako přírodní antioxidant.

Pokud vaše pokožka produkuje přespřílišné množství mazu a také se na ní ukládají nečistoty, rozhodně vyzkoušejte micelární vodu s bambusovým uhlím. Každodenní čištění pokožky bude znamenat, že se velice rychle dostaví požadované účinky, tzn. vyrovnaná produkce mazu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *